İlk Adım Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

06-02-2018 09:02
İlk Adım Ayakkabısı Nasıl Olmalı?

Çocukların ilk gülümsemesi, ilk kelimesi ve tabii ki ilk adımı biz anneler için unutulması mümkün olmayan çok özel anlar. O minicik ayakların büyüyüp de ilk adımlarını atması hafızalarımızda öyle bir yer eder ki, üzerinden yıllar geçse de aynı heyecanla anlatır dururuz. Biz anneler için hal böyleyken, minik yavrumuz açısından ilk adımların keyifli bir anıya dönüşmesi ise onun için doğru ayakkabıyı seçmekten geçiyor.

Ne zaman ayakkabı almalıyım?

Bebeğinizin 8. aydan sonra minik ayakları ilk adım denemeleri yapmaya başlar. Eğer doğru bir bebek ayakkabısı seçerseniz bebeğinizin yürürken yere sağlam basmasını sağlar, en önemlisi de ayak gelişimini doğru yönlendirmiş olursunuz. Aksi halde yanlış ayakkabı seçimi yürümesini sorun haline dönüştürebileceği gibi, beraberinde birçok sorunu da getirir. Bebeğinizin ayağında ileriye dönük çekiç parmak, tırnak batması ya da nasır gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Bu yüzden ilk adım ayakkabısı seçerken önemli noktalar var. Bunlara dikkat etmeye özen göstermeliyiz.

Seçim yaparken nelere dikkat etmeliyim?

*Ayakta yaklaşık bir milyon ter bezi bulunur ve minik ayaklar çok fazla terler. Bu nedenle yüzde yüz deriden olan sıcağı ve soğuğu geçirmeyen ayakkabılar tercih edilmelidir.

*Çocukların henüz şekillenmemiş ayak parmakları birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde ayakkabının ön kısmı geniş olmalıdır. Ayakkabı içerisindeki parmaklar rahat hareket edebilmelidir.

*İlk adım ayakkabısının burun kısmı sert olmalıdır. Çocuklar ayağını bir yere çarptığı veya vurduğu zaman darbenin şiddetini azaltarak ayağa ulaşmasını engellemelidir.

*Çocuğunuzun ilk adım ayakkabısının konçu sert olmalıdır. Ayakkabı bileğinden sararak minik yavrunuzun düzgün adım atmasını sağlamalıdır. Konç bölümü, çocuğunuzun bileğini tamamen sarmadığı için ayakta içe dışa basma ya da burkulmalarına sebep olabilir.

Tüm bu sağlık ve konfor detaylarına dikkat ederek ayakkabı seçtiğinizde minik yavrunuzun adımlarını atarken yaşadığı mutluluk size de ayrı bir keyif verecektir.

Bu arada minik yavrunuza hatıra kalması için ilk adım ayakkabısını saklamayı unutmayın. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.