Hakiki Deri Ayakkabının Önemi

06-02-2018 12:01
Hakiki Deri Ayakkabının Önemi
Bir ayakkabı denerken en çok rahat olup olmadığına bakarız. Peki ya kullanılan malzemesine? Ayakkabı seçiminde, hele ki çocuk ayakkabı seçiminde en önemli konulardan birisi ayakkabının derisidir. 

Çoğunlukla uygun fiyatlı olması sebebiyle suni deriden yapılan ayakkabılar tercih edilebilir. Ama sizler için de çocuklarınız için de bu deriler oldukça sağlıksızdır. 

Suni deriler, içeriğinde kimyasal barındırması nedeniyle sağlığa zararlıdır. Hakiki derilerde olduğu gibi nefes almaması neticesinde ayaklarda terleme ve koku yaratır. Terle birlikte suni derideki kimyasallar ayaklara yapışır. Çoğunlukla gözle görülmez ama sağlık için tehdit oluşturur.

Hakiki deriler dana, keçi ve oğlak derilerinden elde edilerek özel yöntemlerle tabakalandırılır ve renklendirilir. Bu aşamalarda sağlığa zarar veren kimyasallar kullanılmaz. Hakiki deriler gözenekli yapısıyla nefes alır (dolayısıyla su geçirebilir) ve ayaklarda koku oluşumuna neden olmaz. 

Peki gerçek deri ile suni deriyi nasıl ayırt edebilirsiniz?

-Öncelikle gerçek derinin kendine has bir kokusu vardır. Yani kokan deri iyi deridir.

-Suni derilerin dokusu plastiğe benzeyen bir dokuya benzer. Gerçek derideki hissiyatı vermez. Rugan deriler de gerçek deridir. Sadece üzerinde parlak bir tabaka vardır. Plastik görünebilir ama gerçektir :)

-Gerçek deri ateşe daha dayanıklıdır. Suni deri ateş karşısında eğilir, büzülür. 

Çocuklarınızın her adımı bizim için kıymetli. Bu yüzden Bebbini olarak tüm çocuk ayakkabı modellerinin dışında ve iç astarında gerçek dana ve keçi derisi kullanılmaktayız.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.