Deri Ayakkabı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

08-02-2018 14:46
Deri Ayakkabı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Ayakkabı seçiminde en önem verdiğimiz şey ayakkabının hakiki deri olup olmadığıdır. Hakiki deri ayakkabılar suni malzemelere göre çok daha sağlıklıdır. Hava geçirdiği için ayaklar daha az terler, böylece suni malzemelerdeki kimyasallar ayağınıza bulaşmaz. Peki deri ayakkabının bakımı nasıl olur? Bununla ilgili sizlere yardımcı olacak birkaç ipucu vereceğiz.

Öncelikle her deri cinsine göre ayakkabı bakımı farklılık gösterir. Soft deri bir ayakkabınız varsa nemli bir bez yardımıyla temizleyebilir veya kaliteli bir ayakkabı boyasıyla ayakkabınızı boyayabilirsiniz. Ara sıra yapacağınız cila ile de ayakkabınızın daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.

Süet ve nubuk deriler daha narin derilerdir. Mümkün olduğunca yağmur ve çamurdan korumanız gerekmektedir. Süet derileri yumuşak bir tel fırça veya bulaşık süngerinin tırtıklı bölgesiyle hafifçe silerek tozunu alabilirsiniz. Süet deriler için özel spreyleri de lostra salonlarında temin edebilirsiniz. Nubuk derileri de kuru bir süngerle silebilirsiniz.

Ayakkabıların çatlamaması için vazelin veya badem yağını hafifçe ayakkabı yüzeyine yedirebilirsiniz. Ayakkabılarınızı kaldıracağınız zaman mutlaka kuru bir şekilde, kuru bir yerde muhafaza etmeniz gerekmektedir. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.