Çocuğunuzun Ayak Numarasını Nasıl Öğrenebilirsiniz?

08-02-2018 13:23
Çocuğunuzun Ayak Numarasını Nasıl Öğrenebilirsiniz?

Çocuklarınız ilk adımlarını attığı günden itibaren bütün dengesini ayaklarıyla sağlar. Dolayısıyla doğru ayakkabıyı kullanmaları her yaşta önemlidir. Ayakkabıların esnek ve kaymaz tabanlı, özellikle 0-3 yaş grubunda burun kısmı geniş ve kolay giyilebilir olması gerekmektedir. Diğer önemli nokta da ayak numarasıdır. 


Bazen ebeveynler çocukların ayakları sık büyüdüğü için olması gerekenden büyük numaralar tercih edebiliyorlar. Ama bu durum çocuğunuzun yürümesini oldukça zorlaştırır ve tökezlemesine neden olabilir. Ve bununla birlikte çocuklar sizin o severek aldığınız ayakkabıları bir daha giymek istemeyebilir. Ayakkabının içinde en fazla serçe parmak girecek kadar boşluk olmasını bir ölçü olarak alabilirsiniz. Her ay düzenli olarak da ayakkabının sıkıp sıkmadığını parmak ucuna dokunarak takip edebilirsiniz. 

 

Ayak ölçüsü her ayakkabının kalıbına göre değişkenlik göstermektedir. Bu yüzden, özellikle denemeden alacağınız ayakkabılar için çocuğunuzun ayağını ölçmeniz ve ölçü tablosuna göre alışveriş yapmanız uygun olacaktır.

 

Ayak ölçüsünü almak için çocuğunuzun ayağını topuktan parmak ucuna kadar bir mezura yardımıyla ölçebilirsiniz.


Bebbini ayakkabıları Fransız ölçü kalıbına göre hazırlanmakta olduğu için genelde piyasadaki ayakkabılardan yarım numara kadar ufaktır. Bu yüzden sitemizdeki ölçü tablosundan denk gelen numaran bir numara büyüğünü rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Uygun olmaması durumunda her zaman müşterilerimize yardımcı oluyoruz ve değişim yapabiliyoruz.  

 

Sevgiyle ve sağlıkla kalın:)

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.