Bırakın Çocuğunuz Kendi Ayakkabısını Bağlasın

06-02-2018 09:00
Bırakın Çocuğunuz Kendi Ayakkabısını Bağlasın
Birçok yetişkinin neredeyse her gün yaptığı bağcık bağlama işi bizim için ne  kadar kolay ve sıradan değil mi? Oysa bu işi yeni öğrenecek çocuklar için bir  hayli zor ve karmaşık gelebilir. Çocukların çoğu bağcık bağlamayı 6 yaş civarında öğrense de, 8 yaşına kadar bu konuda zorluk yaşanabilir. Çocuğunuza ayakkabı bağlamayı öğretirken olabildiğince basit ve sade bir anlatım yöntemi benimseyin. Çocuğunuzun ilk seferde öğrenebilmesini beklemeyin ve sabırlı olun. Bol bol pratik yapmasına izin verin. Bağlama aşamalarını çocuğun aklında tutabilmesi için tekerleme veya şarkı üreterek öğretebilir, bu aşamada motive edici sözlerde destekleyebilirsiniz.
 
Çocuğunuza ayakkabı bağlamayı öğretirken, çocuğunuzun makası rahatlıkla kullanıp kullanamadığına, küçük düğmeleri iliklemekte zorlanıp zorlanmadığına ve kalemle basit figürler çizip çizemediğine bakarak bağcık bağlamaya hazır olup olmadığını anlayabilirsiniz. Tüm öğrenme süreçlerini önce bir kez gösterin. Ardından her bir aşamayı adım adım çocuğunuza göstererek ilerleyin. Çocuğunuz rahatlıkla yapana dek her bir aşama üzerinde alıştırmalar yapın. Bazen ayakkabı çocuğunuzun ayağındayken bazen de ayağında değilken çalışın. Hatta büyük bir ayakkabı üzerinde iki farklı renkten oluşan bağcık ile çalışılması öğrenme sürecini kolaylaştıracaktır.
 
Bağcık bağlamak yürümek gibi bir kez öğrendikten sonra kendi kendine gelişen bir beceri değildir. Öğrendikten sonra geliştirilmesi gereken bir beceridir. Çocuğunuzu bu öğrenme sürecinde fazla zorlamamalı, eğer çocuğunuz zorlanıyorsa birkaç ay ara verip daha sonra tekrar öğretmeyi denemelisiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.